Bu hafta cumartesiyi pas geçiyorum. Herhalde haftasonu birgün dışarıda yeriz, ya da ısmarlarız, ya da haftanın başka bir günü dışarda oluruz da program kayar..
Bu (1/02/2011) haftanın menüsü;
Pazartesi: mercimek çorbası, etli bamya, pilav
Salı: patates oturtma, kuskus
Çarşamba: kalanlar
Perşembe: ekşili köfte, katıklı ekmek(*)
Cuma: yeşil mercimek, pilav, komposto
Cumartesi: -
Pazar: kalanlar
Ekler: zeytinyağlı kereviz, kısır, prenses (**)
* Katıklı ekmek yine Antakya'ya has bir lezzet. Çökelek, ıspanak vb. gibi iç hazırlanarak fırına veriliyor. Fırından mis gibi lavaştan daha yumuşak bir ekmek üzerinde geri geliyor. Biz de oradayken yaptırıp, getirip buzlukta depoluyoruz.
** İrmik tatlısı da denir. Ben prenses derim, severim, bayılırım.
Haftanın Menüsü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder