19 Şubat 2016 Cuma

işe başladım da ne oldu?

İşe başlıyorum, çocuklarımı bir sabah bir akşam göreceğim. Ayaz'a ödev yaptır, yemek yedir derken ağız tadıyla bir vakit geçiremeyeceğiz. Hazalı emzir, yedir, altını değiştir derken ağız tadıyla yoğuramayacağım. Son 3-4 gün aldı mı beni bir hüzün, bir telaş.

İlk gün oldu bir yandan süt sağ, bir yandan mis kokularını özle. Bir heves gittim eve, giderken de babasıyla sürpriz olsun diye en küçük boyundan pizza almışız. Kapıyı çalmışız. Ben de saklanmışım havalı havalı ki oğlum beni sorsun, kavuşunca da boynuma atlasın, bir Türk filmi sahnesi yaşansın. Kızım gelsin bir ayaklarıma dolansın önceki günden esinlenerek bir başka sahne de onunla çevirelim.
Önce kapıyı açmadı oğlan, sonra da pizzayı aldığı gibi gitti salona çizgi filminin başına. Hiç annem nerede bile demedi, kızı aldım şöyle bir heves etti, oradan pıt babasının kucağına geçiverdi.

Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Etkilendiler mi etkilenmediler mi anlayamadım. Ben de akışına bıraktım. Geçen zamanın ve gelecek günlerin değerini bilmeliyim dedim kendime. Bu işler böyle, hiç bir şey olmaz dersin balkona çıkmana tahammülleri olmaz, üzüntüden kahroldular dersin umurlarında olmaz.

ben buralardayken benim minişler evde poz veriyorlar

Ayrıca buradan Hazal'a da bir çift lafım var.. Geceleri baban mı kalkıyor yavrum? Nedir bu baba sevdası anlamadım gitti. Uykun geldi mi karnın acıktı mı anne, onun dışında baba baba.. Bu böyle gitmez ama :) Her genç kız bir gün anacı olacaktır.



4 yorum:

  1. bizim kız 3 yaşında çişini bile babası ile yapıyor ağlarken bile baba diyor çocuk başlarda çok içerlemiştim ama artık alıştım :) nasılsa evlenince anneci olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında bir yandan da babacı olsun istiyorum çünkü Ayaz inanılmaz anneciydi, hala da öyle ama bir anne desin artık di mi ama :)

      Sil
  2. Ben Duruya bakarken {1 yıl ücretisz izin almıştım} korkunç babacıydı. Tüm gün evde yediren, içiren, yıkayan ben ama içeri baba girince bir ayak sallamalar bir gülücükler. Hatta bir keresinde Murat markette para ödemek için Duruyu benim kucağıma verdiğinde sevgili yavrum çığlık çığlığa ağlamıştı. Bana, annesine!

    Sonra ben de işe başladım. :) Artık tam bir anneci. Hehe.

    Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu küçük rekabetler tadından yenmiyor valla.. Hazal'da da hafif bir bana düşkünlük başlasa da aman biraz babasına yapışsın, görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu diyor mantığım :)

      Sil