6 Haziran 2011 Pazartesi

Ayaz'la yurt dışı.. Ayaz'a ithafen..

Tam da hayalimdeki gibi Ayaz'la dere tepe, yurt içi yurt dışı demeden geziyoruz. Daha doğrusu geziyorduk.. Buradan sonraki paragraf oğlum için;

Canımın içi oğlum, sen oldukça uyumluydun bana sorarsan. Yani bu kadar minik bir paşadan ben daha fazlasını beklemiyordum şahsen. Pusetinde uyudun pusetinde uyandın. Parklarda bahçelerde seni mümkün olduğu kadar bıraktık ama onun dışında pusete mahkum kaldın. Bunda senin de kabahatin var tabii biraz, yürü dedik asla bizim gittiğimiz yöne gelmedin, e tabii pek alışık değildin. Yeri geldi açlığa dayandın. Bulabildiğin kraker ve ekmek gibi şeylerle mideni bastırdın. Babaannenin könbe ve kuruyemiş stoklarından faydalandın. Biz de madur olmaman için bol bol meyve bulundurduk her zaman yanımızda. Çok sevdiğin yoğurdundan ayrı kaldın. Bir marketten danone meyveli bulduğumda ve sana getirdiğimde gözlerin parladı. Biliyorum evde annenin mayaladıkları kadar olamazdı(kendine pay çıkaran anne) ama hiç yoktan baya iyiydi. Oraların yemeklerini pek beğenmedin. Sabahları yok uçağa yok trene yetişeceğiz diye uyandırıldın(şimdi anladın mı uyandırılmak ne gıcık birşeymiş). Hiç görmediğin şeyler görüp hiç alışmadığın bir tempoda yaşadın. Sevdiklerin yanında şımartıldıkça şımartıldın. Ne uyku düzenin kaldı ne yemek. Ne ev bildin ne araba. Ne de insanların ne konuştuğunu anladın. İlk başlarda şaşırdın afalladın. Sonra da "çav çav" yaparak bizleri şaşırttın. E tabii bu sebeple de bizden zaman zaman acısını çıkardın.

Burada baban bir karar aldı, bundan sonra tatillere benimle başbaşa çıkacakmış. Bu yaşa bu kadar ülke bence de yeter. Tamam canım denize gideriz yine beraber, yazlığa, Antakya'ya, ev tatillerine, tatil köylerine ama artık babanla kaçamaklarımıza da izin ver.. Nasılsa 14-15 sene sonra sen de bizim gelmemizi istemeyecek, arkadaşlarınla gitmek isteyeceksin tatile. Bu ufak otel, gez toz tatilleri bebekle zormuş, bebek için daha zormuş onu anladık. Ama yanlış anlama iyi ki gittik gezdik tozduk, bu anıları da tarihimize kattık. Biraz mola rica ediyoruz senden. Seni çok seven annen..

Not: Suçu babana atınca vicdanım daha iyi hissediyor. İkinizi de öpüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder