21 Ocak 2011 Cuma

bir yemek tarifi.. şıhılmahşi..

Ben Antakya'lı kayınvaldemden öğrendim, güneydoğu tarafının yemeği, internette de özellikle Kilis yöresinin tarifleri bol bol var. Değişik bir yemek olduğu için tarifini vermek istedim.

Malzemeler

4-5 adet iri dolmalık kabak
kızartmalık yağ
250-300 gr. az yağlı kıyma
bir çay bardağı haşlanmış nohut
bir adet iri kuru soğan
maydanoz
tuz, kara biber, istenirse pul biber
1/2 yemek kaşığı domates, 1/2 yemek kaşıgı biber salçası (istenirse domates, domates püresi vb. de kullanılabilir)
üzerine sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

Kabakları içini oyup, sıvı yağda yarı kızartın. bir peçete üzerine alıp yağını süzdürün.
İçi için soğan ve kıymayı kavurun, kıyılmış maydanoz, baharat ve nohutları ekleyin. Biraz soğuduktan sonra içleri kabaklara çok sıkı olmayacak şekilde doldurun.
Salçaları su içinde eritin. Tencereye aldığınız dolmaların üzerine salça karışımını ekleyin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerine eklediğiniz dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Oyabiliyorsaniz kabaklar kucuk de olabilir. Hatta kucuk kabaklarla yapilani daha makbuldur.

    Afiyet seker.

    not: koc muzesindeki fb vapuru degil Galatasaray vapuruydu.
    Re re re Ra ra ra Galatasaray Galatasaray Cim bom bommm(Ayaz).

    galatasarayli

    YanıtlaSil